Avinguda Jordà, 18 - 08035 Barcelona  •  93 418 68 33  •  93 418 74 85  •  info@eoibcnvh.cat

Inici   >   Cursos monogràfics i de llengua instrumental   >   Monogràfics 1r quadrimestre 2022-23
Monogràfics 1r quadrimestre 2022-23

Travel talk-1

DATES

HORARI

AULA

6 octubre - 9 febrer

dijous 10.30-13.00h

 

Idioma: anglès

Tipus de curs: monogràfic

Modalitat: presencial

Durada: 40 hores (16 sessions de 2,5 hores)

Nombre d’alumnes per grup: fins a 20 alumnes.

Destinataris del curs:  alumnat amb un nivell B1 d'anglès assolit que vol continuar amb el seu procés d'aprenentage de la llengua anglesa

Nivell requerit:  B1

Professor: Ludovic Tattevin

Preu:  254€ /bonificat: 127€/exempt: 30€ (segons tarifes oficials del Departament d’Educació).

Presentació:

El curs s'adreçar a tothom amb un nivell d'anglès intermedi B1 que vulgui millorar l’experiència de viatjar a l’estranger, ja sigui per oci o professionalment. També pot ser interessant per a alumnes de nivell B1 d'EOI que vulguin practicar les seves destresses orals en un altre àmbit.

Objectius del curs:

Millorar les destreses d’expressió/comprensió oral en anglès i, per tant, desenvolupar més flexibilitat i seguretat en quant a l’ús de l’idioma a l’hora de viatjar. ● Treballar la capacitat de mediació per poder dialogar amb una varietat de nivellsen un àmbit internacional. ● Ampliar el lèxic específic de diversos àmbits relacionats amb viatjar i les variacions lèxics i dialèctiques dels llocs del temari. ● Desenvolupar estratègies d’organització de discurs per poder parlar amb coherència i cohesió a l’estranger. ● Reforçar l’accentuació, l’entonació i la pronunciació.
 

Continguts del curs:

Diferents funcions de llenguatge (mediació, presentació, opinió, negociació) a un nivell intermediari B1, enfocats al món del viatge. • Lèxic provinent de les àrees temàtiques del curs: el mon del viatjar, reservar allotjament, restauració i activitats lúdiques i culturals etc. • Aspectes socioculturals actuals i característiques de grans ciutats de parla anglesa. • Comunicar-se i relacionar-se amb d'altres de manera adequada i exitosa en diferents contextos i situacions associades amb viatjar a l’estranger.
 

Metodologia:

Les 16 sessions es dividiran en deu blocs temàtics relacionats amb ciutats emblemàtiques. Cada sessió estarà dissenyada de tal manera que contribueixi a la realització de tots els objectius definits anteriorment al nivell B1. La metodologia utilitzada és altament comunicativa i requereix la participació activa de tots els/totes les participants a l’aula. Les activitats proposades seran variades: rol-play, debats, negociacions, mediacions, etc. Cada sessió anirà acompanyada d'un full didàctic per guiar i motivar l'alumnat per tal  d'aprofitar els objectius linguistics, autocorregir-se i reflexionar sobre les àrees on necessiti millorar.

Avaluació:

S'aplicarà un sistema d’avaluació continuada. L’assistència regular, la participació activa a les activitats, el lliurament puntual dels deures/treballs i el progrés adequat durant el curs.
 

Theater auf Deutsch: Lindenstr.

DATES

HORARI

AULA

6 octubre - 9 febrer

dijous 18.00-20.00h

 

Idioma: alemany

Tipus de curs: monogràfic

Modalitat: presencial

Durada: 30 hores (15 sessions de 2 hores)

Nombre d’alumnes per grup: fins a 20 alumnes.

Destinataris del curs:  alumnat amb un nivell B1 d'alemany assolit que vol continuar amb el seu procés d'aprenentage de la llengua alemanya

Nivell requerit:  B1

Professor: Arthur Haering

Preu:  204€ /bonificat: 102€/ exempt: 30€ (segons tarifes oficials del Departament d’Educació).

 

Presentació:

El curs s'adreça a tothom amb, com a mínim, un nivell d'alemany intermedi B1 que vulgui apropar-se i posar-se a prova en l'àmbit del teatre o simplement que vulgui mantenir el contacte amb la llengua alemanya a través d'una activitat lúdica.

Objectius del curs:

Crear un ambient de comunicació no forçat i reduir les inhibicions per parlar en llengua estrangera ● Incrementar la seguretat per parlar la llengua estrangera ● Gaudir amb la pràctica de l'alemany ● Incloure el llenguatge corporal com a mitjà d'expressió ● Millorar la fluïdesa i competència comunicativa ● Transmetre un coneixement sobre la cultura alemanya
 
Continguts del curs:
Presa de contacte i coneixement del mètode de teatre pedagògic ● Expressivitat corporal i emocional ● Ampliar i activar el vocabulari. Comunicació en metapla ● Rol teatral i improvisacions. Comunicació espontània ● Diàlegs en escenes breus ● Crear diàlegs i aplicar-los en escena.
 
Metodologia:
Teatre pedagògic. Acostament al teatre, activitats d'escalfament, desenvolupament de la percepció del cos i de l'espai, desenvolupament de la consciència de grup, acostament lúdic i figuratiu a l'idioma. Creació de situacions comunicatives no forçades, improvisacions guiades,posada en escena de petits diàlegs de la classe d'alemany o d'altres possibles situacions quotidianes. 
 
Avaluació:
S'aplicarà un sistema d’avaluació continuada amb una presentació final de les mostres treballades durant el curs.
 
Chor auf Deutsch: Wir wollen alles singen!

DATES

HORARI

AULA

Dimecres: 5 i 19 oct. / 2, 23 i 30 nov. / 14 i 20 des. / 11 gen.

Dimarts: 11 i 25 oct. / 8, 15 i 29 nov. / 13 i 21 des.

dimarts i dimecres alterns 

18.30-20.30h

 

 

Idioma: alemany

Tipus de curs: monogràfic

Modalitat: presencial

Durada: 30 hores (15 sessions de 2 hores)

Nombre d’alumnes per grup: fins a 20 alumnes.

Destinataris del curs:  alumnat amb un nivell A2 d'alemany assolit que vol continuar amb el seu procés d'aprenentage de la llengua alemanya

Nivell requerit:  A2

Professorat: Irene Cañada i Núria Trias

Preu:  204€ /bonificat: 102€/ exempt: 30€ (segons tarifes oficials del Departament d’Educació).

Presentació:

El departamento de español ofrece un curso para alumnado que desee contiuar aprendiendo y profundizando en la lengua a partir de un nivel B2.2.-C1. Además, el curso también está dirigido a alumnado que por horario o impedimentos laborales y/o académicos no puede realizar los cursos intensivos de la escuela, pero tiene interés en mejorar aspectos concretos del nivel avanzado.

Objectius del curs:

Apropar-nos a la llengua alemanya i la seva pronúncia a partir de diferents cançons (interpretades a capella i a diverses veus) ● Conèixer diferents èpoques dels territoris germanoparlants a partir de les lletres de les cançons que interpretarem ● Treballar un repertori de música en alemany variat i ric, amb l'objectiu de fer dos concerts finals d'Advent/Nadal.

Continguts del curs:
Repertori coral variat (diferents autors/es i èpoques) ● Treball vocal i fonètic ● Anàlisi dels textos de les cançons i del context sociocultural del moment en què es van escriure aquestes peces. 
 
Metodologia:
Cada sessió es planteja com un assaig de cant coral, però a banda de realitzar el treball musical i fonètic, dedicarem també una part de la sessió a fer recerca sobre el context sociocultural que envolta cada peça, així com dels seus autors/de les seves autores.
 
Avaluació:
S'aplicarà un sistema d’avaluació continuada amb una presentació final de les mostres treballades durant el curs. Els dies 20 i 21 de desembre es realitzaran dos concerts (un amb cada dirigent del curs) per a l'alumant de l'escola. La darrera sessió del curs (al mes de gener) la dedicarem a fer una avaluació global de tot el curs.
 
Pon a punto tu español
 

FECHAS

HORARIO

AULA

4 noviembre - 3 febrero

viernes 9.30-12.00h

 

 

Idioma: español

Tipo de curso: monogràfico

Modalidad: presencial

Duración: 30 hores (10 sesiones de 2,5 horas)

Número de alumnos por grupo: hasta 20 alumnos

Destinatarios del curso:  alumnado con un nivel B2 de español que quiera continuar con el proceso de aprendizaje del español

Nivel requerido:  B2

Profesorado: Profesoras del dep. de Español de la EOI-Vall d'Hebron

Precio:  204€ /bonificado: 102€/ exento: 30€ (según tarifas oficiales del Departament d’Educació).

Presentación:

El curs s'adreça a tothom amb, com a mínim, un nivell d'alemany intermedi B1 que vulgui apropar-se i posar-se a prova en l'àmbit del teatre o simplement que vulgui mantenir el contacte amb la llengua alemanya a través d'una activitat lúdica.

Objectivos del curso:

Ofrecer contiuidad para el aprendizaje del español de nivel B2 y C1 ● Intentar dar repuesta a diferentes cuestiones y reflexionar sobre otros temas complejos del español de manera que el alumnado pueda consolidar y mejorar ciertas cuestiones de la lengua y su uso ● Conseguir una buena competencia comunicativa más allá del nivel B2.

Contenidos del curso:
Estrategias para mejorar la lengua oral y escrita más allá del nivel B2.
 
Metodología:
Los alumnos que desean continuar aprendiendo y reflexionando sobre el español a partir de un nivel B2.2-C1 y también los alumnos integrados en nuestra sociedad que, aunque pueden comunicar sin dificultades, quieren mejorar aspectos del idioma y del aprendizaje para conseguir un nivel más correcto y formal.
 
Evaluación:
Se aplicará un sistema de evaluación contínua.

 

 

Certificat de cursos monogràfics:

En acabar el curs, es donarà un certificat acreditatiu. Per aprovar i certificar el curs es requereix lliurar totes les tasques de forma satisfactòria i assistir a un mínim del 80% de les classes.

Algunes universitats de Catalunya reconeixen aquest curs com a crèdit d'idiomes de lliure elecció. Adreceu-vos a les secretaries de les vostres facultats per confirmar-ne el reconeixement.

Si el curs s’anul·la es retornarà l’import de la matrícula.

En el cas de renúncia per part de l’alumne, no es retornarà l’import de la matrícula.
L’escola es reserva el dret de cancel·lar els grups que no arribin al nombre mínim d’alumnes establert.

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers d'anàlisi per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Més informació