Avinguda Jordà, 18 - 08035 Barcelona  •  93 418 68 33  •  93 418 74 85  •  info@eoibcnvh.cat

Inici   >   PLA D'OBERTURA DEL CENTRE - PLAN DE APERTURA DEL CENTRO-
PLA D'OBERTURA DEL CENTRE - PLAN DE APERTURA DEL CENTRO-

PLA D’OBERTURA DEL CENTRE – JUNY 2020

(EN FASE 2 DE DESESCALADA EN LA FINALITZACIÓ DEL CURS 2019-2020 i PER A L’ORGANITZACIÓ i FUNCIONAMENT DEL CENTRE i DELS ESTUDIS DEL CURS 2020-2021)

OBJECTE

EL pla de reobertura del centre té per objecte desenvolupar les mesures organitzatives i de funcionament amb motiu del coronavirus SARS-CoV-2 previstes en el Pla d’obertura de centres educatius en fase 2 de desescalada per a la finalització del curs 2019-2020 i que ha estat aprovat pel PROCICAT en data 20 de maig de 2020.

Les mesures previstes en aquest pla de reobertura tenen com a finalitat garantir al màxim la seguretat de tota la comunitat educativa assegurant l’acció educativa i l’atenció al públic. Ha estat dissenyat tenint en compte les condicions imposades pels espais, la ventilació, la possibilitat de desinfecció i neteja que han de garantir les mesures de seguretat establertes, així com les condicions de vulnerabilitat i/o afectacions de salut del personal. Per aquesta raó, es fomenta al màxim la continuïtat del servei per vies telemàtiques, evitant els riscos i situacions de perill en interès d’un bé comú.

 

ACCIÓ EDUCATIVA

Es donarà continuïtat, tal com s’ha fet durant el període de confinament, a l’acció educativa virtual, tant pel que fa a docència com a avaluació o acció tutorial.

 1. Alumnat

L’EOI Barcelona-Vall d’Hebron continuarà oferint docència i suport a l’alumnat de forma telemàtica fins al final del curs 2019-2020 (19 de juny).

L’avaluació, tal i com es va comunicar a tot l’alumnat en data 28 d’abril, es farà a distància per les vies i canals que el professorat hagi establert per als seus grups. També es durà a terme virtualment, quan escaigui, l’atenció personalitzada i/o acció tutorial.

 

 1. Professorat

El professorat prestarà el servei a l’alumnat en la modalitat no presencial, fora del centre educatiu, mitjançant l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació. Podrà acudir al centre, previ avís a l’equip directiu i en l’horari que s’estableixi, per tal de tenir accés al material quan ho consideri necessari.

Es donarà continuïtat a la docència i avaluació de la manera virtual,  tal com s’ha informat l’alumnat, i es seguirà el mateix procediment en l’atenció personalitzada i/o acció tutorial quan escaigui.

 

ATENCIÓ AL PÚBLIC

L’atenció al públic per a tràmits es farà prioritàriament de forma telemàtica, a través del correu electrònic del centre (infoeoibcnvh@gmail.cat). L’ atenció presencial al públic haurà de ser sol·licitada prèviament via pàgina web del centre http://www.eoibcnvh.cat emplenant la graella d’horaris publicada.

Per poder tenir accès a aquesta atenció presencial, s’hauran de complir els requisits següents:

 • Absència de simptomatologia compatible amb la COVID-19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar, diarrea...) o amb qualsevol altre quadre infecciós.
 • No convivents o contacte estret amb positiu confirmat o simptomatologia compatible en els 14 dies anteriors.
 • Calendari vacunal al dia.

 

A més a més:

La direcció del centre podrà denegar aquesta cita presencial si el tràmit es pot fer telemàticament i/o per altres motius justificats.

Per a accedir al centre, caldrà respectar les normes següents:

· l’interessat/da no podrà accedir acompanyat/-da (excepte pels menors d’edat que podran anar acompanyats d’un adult);

· s’haurà d’entrar amb la mascareta protectora individual posada preceptivament;

. haurà de portar un bolígraf propi en cas d’haver de fer-ne ús.

· s’atendrà a la secretaria del centre i no es podrà fer ús dels espais següents : serveis (WC), escales d’accés a les plantes ni altres espais, departaments…

.en la deambuació dins el centre s’hauran de respectar les indicacions de circulació en tot moment

 

 1. Equip directiu

L’equip directiu també dispensarà l’atenció necessària a distància, preferiblement per correu electrònic i evitant les reunions de caràcter personal.

 

DINÀMICA DE FUNCIONAMENT, ESPAIS I MESURES DE PREVENCIÓ

 1. DINÀMICA DE FUNCIONAMENT

La direcció del centre afavorirà al màxim l’activitat telemàtica i garantirà, amb els recursos que es tinguin a l’abast i en la mesura que sigui possible, la seguretat de tot el personal de la comunitat educativa.

S’evitaran les reunions de treball de caràcter presencial i, per tant, es realitzaran telemàticament sempre que calgui, mantenint oberts els canals de comunicació. En el cas que esdevingui indispensable celebrar reunions presencials, s’aplicaran les mesures de seguretat i higiene de conformitat amb les instruccions emeses a l’efecte.

 1. ESPAIS

A l’entrada i la sortida del centre es disposaran de dispensadors de solució hidroalcohòlica. També n’hi haurà a consergeria, secretaria i als departaments. 

L’ús dels espais de trànsit queda reduït al màxim. En aquest sentit, seran d’ús exclusiu del personal del centre els espais següents:

 • ·WC
 • ·ascensor
 • ·hall planta 1 i 2
 • ·despatxos de direcció, d’administració/secretària, de cap d’estudis/coordinadora pedagògica
 • ·despatx de cursos especials
 • ·consergeria
 • .aules i departaments

 

 1. MESURES DE SEGURETAT

Caldrà sempre respectar una distància mínima de 2 metres entre els llocs de treball. L’ús de la mascareta quirúrgica o FFP2 i dels equips de protecció individual preceptius seran obligatoris i s’hauran de respectar les normes d’higiene establertes per a evitar contagis (rentat de mans com  mínim cada dues hores, aplicació de solucions hidroalcohòliques en mans i braços, distanciament social). També caldrà usar guants en l’atenció al públic en aquells casos en què no es pugui garantir la desinfecció en la manipulació d’objectes, estris o superficies.

Si s’hagués d’utilitzar un espai del centre diferent als previstos per raons justificades, caldrà comunicar-ho a la direcció del centre per avisar el servei de neteja per tal de realitzar-ne la desinfecció adequada.

Es prioritzarà la ventilació i climatització dels espais per vies no mecàniques, mitjançant l’obertura de finestres cada dues hores com a mínim i intentant sempre minimitzar els corrents d’aire naturals i/o artificials. L’ús dels aparells d’aire condicionat es podrà realitzar sempre respectant les mesures establertes per a minimitzar riscos de propagació de virus (temperatura de refrigeració entre 24 i 26ºC, humitat relativa entre el 40 i 60%).

En la mesura que sigui possible es deixaran les portes obertes mentre s’estigu treballant per tal d’evitar l’us de manetes de portes.

No s’utilitzaran els penjadors de roba comuns, s’haurà d’utilisar la cadira personal per penjar roba i bosses.

En l’us de l’ascensor només podrà fer-lo servir una persona per viatge i proveïda de mascareta.

Es limita l’aforament dels espais de la manera següent:

 • Consergeria: 3 persones màxim
 • Secretaria: 6 persones màxim
 • Departament d’alemany: 7 persones màxim
 • Departament d’anglès: 20 persones màxim
 • Departament d’espanyol: 4 persones màxim
 • Departament de francès: 7 persones màxim

 


Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers d'anàlisi per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Més informació