Avinguda Jordà, 18 - 08035 Barcelona  •  93 418 68 33  •  93 418 74 85  •  info@eoibcnvh.cat

Inici   >   Cursos d'Estiu   >   CURSOS INTENSIUS D'ESTIU 2022
CURSOS INTENSIUS D'ESTIU 2022

 

                                                                                                                                                             

       ANGLÈS                             FRANCÈS                       ALEMANY                   ESPAÑOL PARA EXTRANJEROS            Monogràfic JAPONÈS

(ADULTS, ADOLESCENTS)                                                                                      SPANISH FOR FOREIGNERS                                                                               

  

INFORMACIÓ GENERAL

L’EOI Barcelona Vall d’Hebron organitza, d'una banda, cursos intensius d’alemany, anglès, francès espanyol per a estrangers  durant el mes de juliol (de l'1 al 21 de juliol). També s'ofereixen  cursos intensius d'estiu d'anglès per a adolescents (del 27 de juny al 15 de juliol). Cliqueu més amunt l'idioma que us interessa ↑ per veure l'oferta concreta de cursos intensius d'estiu 2022 de llengua instrumental.

Aquests cursos tenen una durada de 60 hores (3 setmanes), amb classes diàries de 4 hores (classes presencials), en torn de matí (de 9:30 a 13:30h), de dilluns a divendres. Els cursos, doncs, s'imparteixen en modalitat presencial. En el cas dels cursos intensius d'alemany, hi ha també la possibilitat de fer el curs en modalitat semipresencial8 sessions presencials de 4h (1, 4, 6, 8, 11, 13, 18 i 20 de juliol, de 9.30 a 13.30h), 14h online síncrones: 7 sessions de 2h (5, 7, 12, 14, 15, 19 i 21 de juliol, de 9.30 a 11.30h), 14h asíncrones (treball autònom).

L’enfocament d’aquests cursos és comunicatiu. S’activen els recursos lingüístics necessaris perquè l’alumnat utilitzi la llengua en situacions de la vida real.

Els continguts dels programes de cada idioma s’adeqüen al currículum de les escoles oficials d’idiomes, però no són equivalents als cursos ordinaris de l’any acadèmic, que són de 130 hores lectives. El cursos d'estiu de 60 hores cobreixen el contingut equivalent a la primera franja d'un curs ordinari oficial de 130 hores. Segons demanda i en funció del resultat de l'anivellament de l'alumnat matriculat, s'obriran grups equivalents a la segona franja d'un curs ordinari de 130 hores. 

D'altra banda, s'ofereixen també cursos monogràfics de 30 o 40 hores d'alemany, anglès, francès i japonèsCliqueu més amunt l'idioma que us interessa ↑ per veure l'oferta concreta de cursos monogràfics d'estiu 2022.

Els cursos d'estiu s'avaluen formalment amb avaluació contínua i una prova final. 

Els cursos tenen un mínim de 12 alumnes i un màxim de 20.

Per a qualsevol consulta relacionada amb aspectes pedagògics adreceu-vos al/la coordinador/a de cada idioma:

Anglès (adults i adolescents): gemma.espluga@gmail.com  (Gemma Espluga)

Francès: j_chmartin@yahoo.es (Jean-Christophe Martin)

Espanyol: spanishsummereoivallhebron@gmail.com (Blanca Hurtado)

Alemany i monogràfic Japonès: ntrias2@xtec.cat (Núria Trias)

 

CERTIFICATS

Els cursos d’estiu s’avaluen formalment i donen dret a un certificat. Això vol dir que els alumnes que aprovin el curs (Aptes) i assisteixin a un mínim del 80% de les classes rebran un certificat d'aprofitament. Aquells alumnes no aprovats (no aptes) però amb una assistència mínima del 80% rebran un certificat d'assistència. Aquells alumnes no aptes amb una assistència per sota del 80% no poden rebre cap certificat.

El certificat d'aprofitament dona dret a l'exempció del test de nivell al setembre per matricular-se al cursos ordinaris oficials. Els cursos d'estiu de 60 hores equivalents a la primera franja d'un curs ordinari oficial dona dret a matricular-se directament al mateix nivell al setembre; el cursos equivalents a la segona franja, al nivell següent.

Nota important: aquests cursos no donen preferència a la matrícula del curs ordinari oficial.

Algunes universitats de Catalunya convaliden aquests cursos com a crèdits de lliure elecció. Adreceu-vos a les secretaries de les vostres facultats per confirmar-ne la convalidació.

 

MATRÍCULA I TEST D'ANIVELLAMENT

La matrícula es fa directament i sense sorteig fins a omplir totes les places.

Els alumnes hauran de formalitzar la matrícula i fer el pagament abans de fer el test de nivell. Aquelles persones que tinguin un certificat que acrediti el seu nivell podran matricular-se directament al nivell següent sense fer el test d'anivellament. Quan no es disposi d'un nivell acreditat, s'haurà de fer un test d'anivellament. Posteriorment l'escola els assignarà una plaça en el curs corresponent. Les persones sense coneixements previs de la llengua hauran de matricular-se directament a A1. 

La matrícula es podrà realitzar del 25 d'abril fins al 23 de junyEs pot fer online en qualsevol moment a partir del 25 d'abril o presencialment els divendres 13, 20, 27 de maig i 3 de juny al matí (de 10.00 a 14.00h). No cal demanar cita prèvia. A més a més, també presencialment a partir del 16 de maig en horari de secretaria (dimarts i dimecres, de 10.00 a 14.00; dilluns i dijous, de 16.00 a 20.00 h). En aquest cas, cal demanar cita prèvia https://eoivalldhebron.simplybook.it/v2/

Documentació requerida per formalitzar la matrícula:

     - DNI, NIE o passaport 

     - Documentació oficial per reducció de matrícula (discapacitat, carnet de família nombrosa, monoparental, etc.). Podeu consultar la informació oficial sobre exempcions i bonificacions de taxes del Departament d'Educació en aquest enllaç.

     - Certificat acreditatiu de nivell, si escau. Podeu consultar la taula d'equivalències de nivells acreditats d'altres institucions aquí: AlemanyFrancèsAnglès i Espanyol.

És molt important donar dades de contacte correctes (telèfon i correu electrònic) per tal de poder tenir un mitjà de comunicació operatiu amb l'alumnat.

El test de nivell es farà en línia a través d'un qüestionari google que us farem arribar per correu electrònic. En el cas d'espanyol, també hi haurà la possibilitat de fer el test de nivell presencialment. Els tests de nivell inclouen preguntes d'opció múltiple i un exercici de producció escrita. Si cal acabar de definir el nivell, es convocarà als alumnes via correu electrònic a una entrevista oral a través de videoconferència.

Per als cursos d'estiu no es fa cap sorteig de places.

Requisits per matricular-se:

Cal complir 14 anys abans del 31 de desembre de 2022.

Vegeu més informacions sobre el procés de matrícula i tests de nivell al subapartat d'aquest web "Cursos d'estiu" > "Matrícula"

https://eoibcnvh.cat/matricula

 

PREUS

Cursos de llengua instrumental de 60 hores: 295€ / bonificat: 177,50€ / exempt: 30€

Cursos monogràfics de 30 hores: 204€ / bonificat: 132€ / exempt: 30€

Cursos monogràfics de 40 hores: 254€ / bonificat: 157€ / exempt: 30€

Un cop iniciat el curs no es retornarà l’import de la matrícula.

 

Equivalències dels nivells:

Curs

Nivell segons el MCER

1r

A1 

2n

A2

3r

B1

4t

B2.1

B2.2

C1

C1

 

Nota: Totes les informacions d’aquest web estan subjectes a possibles canvis.

 

 

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers d'anàlisi per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Més informació