Avinguda Jordà, 18 - 08035 Barcelona  •  93 418 68 33  •  93 418 74 85  •  info@eoibcnvh.cat

Inici   >   Cursos monogràfics i de llengua instrumental   >   CULTURES I SOCIÉTÉS FRANCOPHONES (SEMIPRESENCIAL)
CULTURES I SOCIÉTÉS FRANCOPHONES (SEMIPRESENCIAL)

CURS MONOGRÀFIC SEMIPRESENCIAL: CULTURES & SOCIÉTÉS FRANCOPHONES 2/2 

 

Durada: 30 hores / 15 sessions presencials

Dates

Horari

Aula

2/02/21- 25/05/21

Dimarts 10.00h a 12.00h

14

 

 

Professor: Aurélie Combriat

Contacte: aurelie.combriat@gmail.com

 

Presentació:

Aprofita el nivell que vas adquirir després de tants anys d’aprendre francès! Submergeix-te als mons francòfons i comença a descobrir els estils de vida actuals a la francofonia. Aquesta serà una oportunitat per mantenir i aprofundir el teu nivell oral i escrit alhora que adquireixes nous coneixements culturals a través de pel·lícules, reportatges, cançons, sèries i molt més!

 

Destinataris del curs: Ex-alumnes del Departament de francès i altres persones en possessió del nivell B2+/C1+ que vulguin mantenir i, alhora, aprofundir el seu coneixement en francès.

Durada: 30 hores  (15 sessions de 2 hores)

Horari: Dimarts, 10.00 - 12.00h

Dates: 2/02/21- 25/05/21

Lloc: aula 14

 

Objectius del curs

1. Mantenir i aprofundir els coneixements assolits fins al B2+/C1+

2. Treballar i reforçar habilitats gramaticals nítides

3. Millorar l'expressió oral, que sovint presenta més problemes per als alumnes

4. Enriquir el vocabulari tant pel que fa a la temàtica com als registres, especialment en l'àmbit informal

5. Millorar l'expressió escrita, tant en els aspectes morfosintàctics i ortogràfics, com en l´adequació del vocabulari al registre i a la formulació de les idees (metodologia)

6. Practicar més a fons la comprensió oral a partir de documents autèntics

7. Millorar les habilitats lingüístiques (vocabulari, comunicació), culturals i interculturals

8. Despertar la curiositat dels estudiants en comparació amb la cultura francesa/francòfona

 

Programa del curs:

El curs s'organitzarà a partir d'unitats específiques per triar amb els alumnes per donar-los un ventall prou ampli de cada problemàtica. Registres d'idiomes, cinema, sèries, películes, música, lectura, vacances, familia, parelles, memòria, sensacions/emocions, imaginari, gèneres, salut, mitjans, noves tecnologies, conflictes internacionals, món professional, consum, medi ambient, economia, etc.

 

Metodologia:

Aquest curs se centrarà en les llengua i civilització francòfones i en 4 àrees d'habilitats:

- comunicació oral: recepció i expressió oral

- comunicació escrita: recepció i expressió escrites

Els alumnes hauran d'intervenir activament a l'aula, tant de manera individual com per grups, expressar la seva opinió i elaborar textos escrits i orals relacionats amb la temàtica. Es treballarà a partir de documents autèntics (retalls de premsa, documents escrits, anuncis, extractes de còmics, fragments literaris, pel.lícules o curtmetratges, cartells, fotografies, cançons, vídeos, enregistraments d'àudio...) que serviràn de pauta per introduir els temes a tractar i a partir dels quals es treballarà la part de comprensió i vocabulari. La plataforma Moodle serà per a  tasques i documents i l'eina Zoom es farà servir per les videoconferències. La classe tindrà lloc en modalitat semipresencial: una sesió d'aula presencial i una sessió d'aula virtual, alternant una i una cada setmana.

 

Avaluació:

L'avaluació serà principalment continuada i s'avaluarà el procés d'aprenentatge de l'alumne a través de la seva participació a l'aula i de les tasques fetes a l'aula presencial i virtual. Un treball extramural (tasques individuals o en grup) complementarà les sessions. Un examen final controlarà la participació dels estudiants, així com la bona adquisició del coneixement lingüística i cultural proporcionat.

 

Idioma en què s’imparteix el cursfrancès

 

Preu: 204. Segons tarifes oficials del Departament d’Ensenyament.

 

Certificat: En acabar el curs, es donarà un certificat acreditatiu. Es requereix una assistència del 80% per obtenir-lo.

 

Algunes universitats de Catalunya reconeixen aquest curs com a crèdit d'idiomes de lliure elecció. Adreceu-vos a les secretaries de les vostres facultats per confirmar-ne el reconeixement.

 

Curs reconegut pel Departament d’Ensenyament com a formació permanent del professorat.

Si el curs s’anul·la es retornarà l’import de la matrícula
En el cas de renúncia per part de l’alumne, no es retornarà l’import de la matrícula.
L’escola es reserva el dret de cancel·lar els grups que no arribin al nombre mínim d’alumnes establert.

 

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers d'anàlisi per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Més informació